070 402 946

Varnost spletne strani

Varnost spletne strani

Spletna varnost ne bi smela zadevati samo potrošnikov, ki svoje podatke vnašajo na spletna mesta. Tudi podjetja, ki imajo lastna spletna mesta, bi morala biti zaskrbljena.

Na žalost več kot polovica (54%) anketiranih podjetij za leto 2018 o stanju SMB o kibernetski varnosti meni, da so premajhna, da bi lahko bila tarča hekerjev. Toda podatki kažejo drugačno sliko:
Leta 2018 je bilo napadenih 67% malih in srednje velikih podjetij;
82% napadalcev je imelo na svojih sistemih nameščeno protivirusno programsko opremo;
72% je imelo sisteme za zaznavanje vdorov.
V resnici podjetja ne uspejo zagotoviti svojih spletnih mest, ker menijo, da so premajhna, da bi pritegnila pozornost hekerjev. Resnica je, da večina kaže na pomanjkanje sredstev, ki bi razložili, zakaj se odrečejo varnosti. Tu so navedeni trije glavni razlogi:

Nimamo dovolj osebja za upravljanje varnosti;
Nimamo dovolj denarja, da bi ga plačali;
Nič ne vedo o varnosti ali kje začeti.
Toda tu je nekaj: spletnih strani ni težko izdelati, da bo varna. Samo vedeti morate, katere varnostne ukrepe je nujno potrebno za spletno mesto in kje jih lahko naročite.

Pokazali vam bomo kakšne ukrepe lahko sprejmete sami brez vrtoglavih zneskov:

Poiščite si varno spletno gostovanje

Vaša izbira spletnega gostovanja lahko na vaše spletno mesto vpliva na več načinov, vključno s tem, kako dobro je zaščitena pred hekerji. Paket Gostovanja naj bo namenjen samo vam, ker v primeru, da imate na spletnem gostovanju več spletnih strani se lahko zgodi, da bodo okužene tudi druge in ne samo vaša.

Drugič, če vaš spletni strežnik prednostno ne postavlja varnosti, je dobro, da poiščete drugega. Medtem ko mnogi spletni gostitelji to dobro opravljajo, bodite previdni pri tistih, ki ne posredujejo nobenih informacij o svojih centrih podatkov, kako so njihova sredstva zavarovana ali kakšna raven varnosti je bila izvedena (npr. Spremljanje fizičnega objekta, požarni zidovi strežnika itd.) .

Poiščite načrt spletnega gostovanja z vgrajenimi varnostnimi funkcijami.

Uporabite SSL Potrdilo

Ena od teh varnostnih funkcij, ki jo mora imeti vaš spletni strežnik (tudi če gre za plačano nadgradnjo), je potrdilo SSL. To je oblika šifriranja, ki spremeni navadno nezavarovano HTTP spletno mesto:
Brez SSL CERTIFIKATA

Uporaba SSL CERTIFIKATA:

Lahko vidite, kako moja Chromova naslovna vrstica opozarja na razlike v varnosti. Spletna mesta HTTP prejmejo oznako »Not Secure«, HTTPS pa dobi zaupno oznako bodisi v obliki ključavnice ali zelene nalepke. Googlov algoritem naredi nekaj podobnega, ko razvršča spletna mesta, kaznuje tiste brez te varnostne funkcije in nagrajuje tiste, ki jih imajo.

Uporabite dobro kodirano programsko opremo

Čeprav boste morda lahko nadzirali, kako oblikujete ali kodirate spletno mesto na sprednjem delu, morda ne boste imeli veliko nadzora nad kodo za njim. Še več, kadarkoli dodate novo razširitev, lahko celovitost te kode vpliva tudi na vaše spletno mesto.

Za začetek pametno izberite programsko opremo, vključno z:

Rešitev za izdelavo spletnega mesta ali sistem za upravljanje vsebin;
Vaša tema ali predloga za oblikovanje;
Vaše razširitve ali vtičniki.
Tudi če ne veste, kako pregledati celovitost kode, poglejte ocene uporabnikov. Ali obstajajo težave z ranljivostmi, ki jih uvaja programska oprema? Če je tako, zavijte stran.

Poleg tega bi morali razvijalci programske opreme vedno delati na tem, da bi jo izboljšali. Zato lahko, odvisno od programske opreme, ki jo uporabljate, občasno posodobite napake na napake, težave z zmogljivostmi in ranljivosti.

Več prispevkov

Mogoče vas zanima