070 402 946

Prenova spletne strani

Prenova spletne strani

Kako pristopiti k prenovi spletne strani?

Ko ustvarjamo povsem novo spletno stran, imamo po navadi pred sabo prazno stran. Vendar, ko imam projekt prenova spletne strani, moramo premisliti o številnih dejavnikih, ki jih moramo upoštevati pri prenovi npr. obstoječe URL povezave, obstoječa vsebina na strani, obstoječe statistike, itd. 

Nova stran je v veliki meri nadgradnja obstoječe strani, ki pa ima drugačno predstavitev. Čeprav je tehnično to povsem druga stran, bo še vedno imela nek odsev predhodne strani. Pri prenovi spletne strani je velikokrat potrebno stare funkcionalnost prilagoditi, da bodo delovale tudi na novi spletni strani. 

Nasveti za prenovo spletne strani

Po naših izkušnjah je pri prenovi spletne strani potrebno upoštevati naslednje: 

  • Bodite razumni. Velikokrat se zgodi, da pri oceni časa za določene naloge, spregledamo marsikatero stvar, ki vpliva na čas izdelave. Zato priporočamo, da čim bolj definirate posamezne naloge prenove. 
  • Načrtujte. Pogosta napaka pri prenovah spletne strani je, da stvari ne načrtujemo vnaprej. Kljub načrtovanju pa je potrebno ostati dovolj fleksibilen, da se lahko tekom dela načrt tudi spremeni.  
  • Uporabljajte projekte. Za vsak projekt, ne glede na to ali je to prenova spletne strani ali kar koli drugega, uporabite program za projektno vodenje. Na ta način boste imeli zabeleženo celotno delo vaše ekipe. Poleg tega lahko stranki lažje predstavite količino vašega dela. 
  • Vedno imejte pred sabo cilj projekta.  

SEO izzivi 

SEO optimizacija igra veliko vlogo pri prenovi spletne strani. V nadaljevanju najdete nekaj SEO nasvetov, ki so vam v pomoč pri uspešni prenovi spletne strani: 

  • Bodite natančni. Naredite celotne povezave starih in novih URL naslovov. Preverite tudi strukturo stare in nove strani. 
  • Preverjajte statistiko. Po objavi prenovljene spletne strani se delo ne konča. Redno pregledujte statistiko prometa na vaši spletni strani in preverjajte ali obstajajo povezave, ki več ne delajo. 
  • Poskrbite za hitrost strani. Poskrbite, da se bo spletna stran hitro odpirala. 

Prenova spletne strani predstavlja vrsto izzivov. V primeru, da upoštevate vse zgornje nasvete, prenova spletne strani predstavlja odlično poslovno priložnost. 

Razmišljate o prenovi spletne strani?

Če razmišljate o prenovi spletne strani, ste prišli na pravi naslov. Pri Spletni Kreativi smo vam na voljo za vsa vprašanja o morebitni prenovi. Projekta se z veseljem lotimo skupaj z vami.

Več prispevkov

Mogoče vas zanima